Hvorfor e-boksingel?

Vi begynner å bli lei av å gå på postkontoret, og satser bare på e-bøker framover. Oppdra folket er vår siste utgivelse, et essay av Bjørn Stærk om Sverige og den manglende debattkulturen der. 

Partiguiden var jo også en singel, selv om vi ikke kalte den det. Begge er korte tekster til bok å være og koster 49,- kroner. Hvorfor to slike singelutgivelser, så tett i tid? Fordi vi har tro på det.

En trend innen e-bokutgivelser internasjonalt, særlig i USA, er utgivelsen av såkalte singler. I Norge gir Flamme forlag ut papirsingler, altså korte skjønnlitterære tekster.

Analogien til fortidens vinylsingler er åpenbar. Noen av de engelskspråklige e-boksinglene har hatt et eventyrlig salg.

I hine dager var vinylsingelen, som bestod av en A- og B-side, ment for listetoppene. Derfor ble låtene fra en LP-utgivelse som hadde størst hitpotensial gitt ut på singel.

Utgivelsene hadde to hensikter: Singlene nådde langt flere enn LP-kjøperne og de skulle reklamere for LP-en, fungere som en slags åte. Vår første e-boksingel er et essay av Bjørn Stærk om svensk debattkultur. Han er en av de beste skribentene i Aftenposten for tiden, belest og svært godt informert om det som rører seg av politiske ytringer, særlig i blogosfæren.

Som B-side i singelen har vi lagt inn første kapittel, Folket skal fostras, fra boka Invandring och mörkläggning. Det står på egne ben, men er også ment å være et åte for hele boka. Vi synes dette kapittelet er så bra og skarpt skrevet om den svenske tilstanden at det fortjener å gis ut som singel som baksiden på Bjørns tekst.

Samtidig utgir vi den større boka Invandring och mörkläggning som e-bok, skrevet av Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin. Den finnes allerede som papirbok i Sverige, og kan kjøpes i papir på Debattforlaget.

Du finner begge disse utgivelsene på forsida vår her.

Vil du ha nyhetsbrev fra Trolltekst/Orjas? Nyheter om samfunn og arbeidsliv. Trykk her.