NRK om Asle Tojes ebok Jernburet 1

Den første ebok-singelen i serien Jernburet 1 er et intervju med den franske forfatteren Michel Houellebecq.

At norske Asle Toje har fått den sky Michel Houellebecq i tale er noe av et scoop, skriver Knut Hoem på NRK.no, i en anmeldelse som også ble sendt i radioprogrammet Kulturhuset. Om Houellebecq skriver Hoem: Romanene hans nærmest syder og koker over av lett antennelige selvmotsigelser. Vi sakser videre:

Asle Toje. Foto: Mikaela Berg…høydepunktet for meg kommer når Toje skildrer at Houllebecq klikker i gang Beatles-låten «I want to hold your hand» på den bærbare mac-en, og brøler over musikken at ”Det er utenkelig at noen ville lage en slik sang i dag! Ingen ironi, intet skjult budskap – bare ren og skjær framtidstro.”

Dette (…) ledsages av flere andre overraskende utsagn fra Houellebecq, som for eksempel at det kanskje egentlig hadde vært like greit om Frankrike ble en muslimsk stat som Marokko, for Marokko er «et kult land». En muslimsk stat kan være å foretrekke foran et vestlig samfunn som ikke er istand til å ta vare på sine eldre, og hvor aktiv dødshjelp blir mer og mer vanlig, sier Houellebecq (…).

Asle Tojes neste intervjuobjekt er helt på nivå med Michel Houellebecq når det gjelder internasjonal stjernestatus, mener Knut Hoem. I vår neste ebok-singel i serien Jernburet intervjuer Asle Toje den tyske sosialdemokraten Thilo Sarrazin, som ble en ikke-person i eget parti etter å ha skrevet den sterkt innvandringskritiske boka Deutschland schafft sich ab.

 Les mer om Jernburet 1 her. Bildet er forfatteren Asle Toje, tatt av Mikaela Berg.

 PS: Dersom du kjøper ebok-singelen får du lydbok på kjøpet, der forfatteren leser.

Vil du ha nyhetsbrev fra Trolltekst/Orjas? Nyheter om samfunn og arbeidsliv. Trykk her.