«Sveriges forbudte bok» blir gratis

Boka Invandring och mørkläggning er nå lagt ut gratis på forfatternes hjemmeside. Boka har solgt i ti tusen eksemplarer i Sverige, til tross for journalistenes fortielse. En god tekst lar seg ikke stanse av svensk medieelite.

Trolltekst er stolt over at å ha fått være med på denne bok-suksessen, og takker alle de kundene som har kjøpt boka. Dere har gjort det økonomisk mulig for forfatterne å gå enda et skritt videre for å spre teksten, ved nå å legge ut ny utgave gratis. Takk!

Sverige det landet i vesten som mottar flest flyktninger i forhold til befolkningen, Malta og Kypros unntatt. Ni av ti asylsøkere har ikke papirer på hvem de er. Sverige gir dem likevel opphold, i et langt større omfang enn andre nordiske land. De stiller heller ikke krav til familiens forsørgerevne ved familiegjenforening.

Boka Invandring och mørkläggning av Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin er en kritisk gjennomgang av denne særsvenske innvandringspolitikken. De første fem tusen eksemplarene ble solgt uten hverken annonsering eller medieomtale. Eneste unntak var Aftonbladet, som slaktet boka under overskriften ”Samma gamle rasism”. Artikkelen var illustrert av marsjerenede nynazister, i seg selv en grov trakassering av de to skikkelige forfatterne.

Danskene derimot, har gitt boka solid omtale. I Jyllandsposten kalte Morten Uhrskov Jensen den for ”den viktigste svenske bok på mange år”. Filosofen Lars Østman kalte den morsomt nok ”Sveriges forbudte bog” i Berlingske. Boken har fått bred dekning i Danmark, og er også omtalt i norske Aftenposten.

Forlaget Trolltekst utga Invandring och mørkläggning som ebok i fjor. En dag på senhøsten eksploderte salget gjennom nettsiden vår. Forfatterne hadde nemlig rykket inn en helsides annonse for boka i Dagens Nyheter, for å gjøre boka kjent. Annonsen, som overhodet ikke var rasistisk etter norsk målestokk, avfødte raseri i svensk kulturelite og demonstrasjoner på gaten. Til og med en biskop, Åke Bonnier, gikk hardt ut mot Dagens Nyheter fordi de hadde trykket den ”rasistiske” annonsen. Som bokas ebokforleggere satt vi litt forbløffet på sidelinjen og bivånet bråket i Sverige.

Vi hadde også utgitt essayet Oppdra folket! av Bjørn Stærk tidligere den høsten (se bildet under). Svensk elite lytter ikke til folket, de vil heller oppdra det, hevder Stærk. Harde fakta om innvandring anses ikke som sunt for folkets oppdragelse og blir derfor fortiet. Debatten om annonsen ble en eneste lang bekreftelse på at Stærks analyse var riktig.

TV-produsenten og sosiologen Harald Eia framhevet også nylig,den store avstanden mellom svensk elite og folk i Klassekampen: Mens bare 16 prosent av nordmenn har ingen eller liten tillit til mediene, sier hele 44 prosent av svenskene at de har ingen eller liten tillit til sine medier, ifølge undersøkelsen Eia refererer. Hilde Sandvik, Kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende fulgte på med i danske Politiken, under overskriften ”Something is rotten in the state of Sweden”. Hun påpekte den sterke selvsensuren i svenske medier, parallellt med at svenskene faktisk har en sterk fascistisk tradisjon. Det er en eksplosiv og farlig miks. Hver 1. mai marsjerer svenske nynazister i Jönköping.

I går stoppet Trolltekst salget av Invandring och mørkläggning fordi den nå er lagt ut gratis.

Til høsten er det valg i Sverige. At boka nå er blitt tilgjengelig for alle er et lovende oppspark for valgkampen. Debatten om innvandring bør ikke overlates ekstremister.

Her kan du lese mer om ebok-singelen Oppdra folket!