Frankrike i våre hjerter

Satirebladet Charlie Hebdos siste forside før attentatet var en karikatur av den verdenskjente forfatteren Michel Houellebecq. Hans nye roman kom ut samme dag som attentatet, vi blogget om den fire dager tidligere. To dager etter attentatet kom meldingen om at pr-arbeidet for boken er stanset, og at Houellebecq oppholder seg på hemmelig sted fordi han anses som et mulig terroroffer.

Romanen handler om et muslimsk Frankrike i 2022 og heter Soumission som betyr underkastelse. En islamsk leder slår Marie Le Pen i valget i 2022. Kort etter begynner franske kvinner å gå med lange, vide klær og forlater arbeidslivet. Arbeidsledigheten blant menn faller over natten fordi kvinnenes jobber blir ledige.

At norske Asle Toje har fått den sky Michel Houellebecq i tale er noe av et scoop sa Knut Hoem på NRK.no om vår ebok-utgivelse, i serien Jernburet. Den tredje eboka i serien handler også om Frankrike, mer spesifikt om den såkalte identitetsbevegelsen (Generation Identitaire), en ungdomsbevegelse av etniske franskmenn som erklærer krig mot arven etter 68-generasjonen. 

Kortversjonen av den nasjonalistiske ideologien finnes på videoer på youtube og nettsider med stram produksjon.

De identitære er ikke først og fremst rasister, mener Asle Toje, men i opposisjon til elitens tro på multikultur og liberale ideologier. E-boken om dem heter Nasjonalisme 2.0 her.

Finn begge ebøkene på forsiden av Trolltekst

Vil du ha nyhetsbrev fra Trolltekst/Orjas? Nyheter om samfunn og arbeidsliv. Trykk her.

Les mer om Asle Tojes møte med Michel Hoellebecq her

Les mer om Asle Tojes møte med Generation Identitaire her